Kiderült, mi lesz a Déli pályaudvar helyén!

Kiderült, mi lesz a Déli pályaudvar helyén!

2017-10-12 12:43:56

Sport és szabadidő központ lehet a Déli pályaudvar területének egy részén, legalábbis a közbeszerzési tervpályázat szerint - írja a Magyar Hírlap. 




Tegnapi dátummal pályázatot írtak ki a Déli pályaudvar üzemi pályaudvari részén sport és szabadidős célú városfejlesztés megvalósításához tervezési feladatok (tanulmányterv, engedélyezési és kiviteli tervdokumentáció készítése) elvégzése. A pályázatok benyújtási határideje 2017. november 14.

A Déli pályaudvaron a fenti projekt ellenére megmarad a személyforgalom, a beruházás az üzemi területeket érinti, melyen részben a Testnevelési Egyetem számára létesülnek a közcélokat szolgáló épületek. A létesítmények egy része ugyan a Testnevelési Egyetem számára készül, de ezeket a lakosság is használhatja majd. A vasúttól nyert terület másik részén pedig eleve a nagyközönség kap létesítményeket. Összességében olyan új épületekkel gazdagodhat a terület, mint , például jégcsarnok, tenisz-, squash- és streetball-pálya, golfgyakorlópálya, gyermeksípálya, falmászószikla és extrémsportpálya. A tavalyi kormányhatározat TE esetében 2018 és 2022 közé teszi ezeket a beruházásokat, a TE fejlesztésének ez a második fázisa lesz, a nem vasúti területeken már ez előtt bővül az egyetem. 

A Déli pályaudvar sorsával már mi is többször foglalkoztunk. A most bemutatott jövőbeli fejlesztés a MÁV korábbi üzemi területein valósulhat meg, mivel azokat a vasúttársaság elköltözteti a pályaudvar mellől. A személyforgalmat azonban egy tavaly szeptemberi kormányhatározat értelmében mégsem szüntetik meg, így a teljes bezárás helyett egy hibrid megoldás valósul meg. A kieső üzemi területek pótlása komoly fejlesztést igényel, részben a Kelenföldi pályaudvarnak, részben a vonatok vidéki végállomásainak kell átvenniük ezeket a funkciókat. A tervek szerint négy vágány marad meg az alagút és a pályaudvar között, az Avar utca mellett.

INGATLAN HÍREK
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Jó, hogy sok új lakás épül, de van egy dolog, amire sokkal jobban kellene figyelni
Az újbudai - főként kelenföldi - Duna-parti területen kiterjedt barnamezős terület található, ami a kerület jó elhelyezkedése miatt különösen vonzó az ingatlanfejlesztők körében. A fejlesztések volumenét látva azonban a KörTér – Környezettudatosak Tere Újbudán nevű szervezet aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az új beköltözők számát nem követik az infrastrukturális fejlesztések.Portfolio2022. május 02. 14:31
lakás ár
Már csökken az ingatlan adás-vételek száma
Némi megtorpanást hozott a harmadik negyedév az ingatlanpiacon, ami a tranzakciószámban és az alacsonyabb keresletben is megmutatkozott, a kereslet mintegy tíz százalékkal csökkent – közölte a Duna House.ORIGO, MTI2019.10.16. 10:59
napenergia
Elképesztő tempóban zuhan a nap- és szélenergia ára
Tovább csökken a megújuló energia ára, ami gyorsíthatja a tiszta energiaellátásra történő átállást - közölte a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA). A fotovoltaikus napenergiából és szárazföldi szélenergiából előállított villamos energia átlagos költsége globálisan 13 százalékkal csökkent 2018-ban 2017-hez képest. A szervezet szerint a két technológiai költsége várhatóan a következő évtizedben is tovább mérséklődik majd.
új lakás áfa
Marad az alacsony lakásáfa! Mit jelent ez pontosan?
A kormány javaslata alapján 2023. december 31-ig továbbra is a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs alkalmazható azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek 2018. november 1-én végleges építési engedéllyel rendelkeztek. Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentése egy fontos jogbizonytalanságot rendez, de a lakáspiacnak valószínűleg nem ad újabb lökést.
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!