Szeretjük a napsütést, de a jóból is megárt a sok!

Szeretjük a napsütést, de a jóból is megárt a sok!

2019-05-09 14:32:24

7 védekezési módszer ingatlantulajdonosoknak a tűző napsütés ellen

Egy lakás esetében az árnyékolástechnika ugyanolyan fontos lehet, mint a szigetelés, hogy az ingatlant megfelelően, komfortosan tudjuk használni.

Röviden bemutatunk pár módszert, amivel a túlzott napsütéstől védheti otthonát.1. Redőny

Klasszikus árnyékolási eszköz a redőny. Előnye, hogy akár éjszakai sötétséget is tud teremteni egy hálószobában akár napközben is.


2. Reluxa
A reluxa a redőny kistestvére. Az ablaktáblán belül helyezkedik el, és jellemzően jóval könnyebb szerkezetű, mint egy redőny.

A könnyű szerkezet és könnyű kezelhetőség azzal is jár, hogy kevésbé árnyékol hatékonyan, mint egy redőny.

Megtalálható műanyag, fém és fa kivitelben is. Általában a lamellák dőlésszöge egy mozdulattal állítható, így szabályozható az árnyékolás mértéke.3. Spaletta


A spaletta régi technológia, de vannak belőle modern kivitelezésű darabok is, melyeket gyakran az ablak belső oldalán helyeznek el, a könnyebb kezelhetőség kedvéért.Igényes, esztétikus megoldás az árnyékolásra. Egy szép spaletta a lakás éke is lehet.


4. Előtető

Zárt előtetővel nem csak a naptól, hanem az esőtől is védelmet kapnak a nyílászárók.A lécekből álló előtető az árnyékolási funkció mellett karakteres díszítőeleme a homlokzatnak.
5. Ablakfólia

A fentiekhez képest elenyésző beruházási költséggel elláthatjuk ablakainkat hővédő ablakfóliával. A hővédő fólia a nap sugárzó hőjének több, mint felét kint tartja. Elérhető több változatban is, annak függvényében, hogy mennyi fényt szeretne a lakásba engedni.Igény esetén választható olyan hővédő ablakfólia , ami minimális, szinte észrevehetetlen fényveszteséggel jár, de választható olyan is, ami jelentősen árnyékolja a tereket. További előny, hogy az ablakfólia belátás ellen is használható, és a belátás elleni, illetve a hővédő funkciók kombinálhatóak egymással.

6. Napvitorla

Amennyiben adottak a feltételei, a napvitorla stílusos és hatékony módja az árnyékolásnak. Megfelelően elhelyezett napvitorlával az ablakot és a lakás előtt található teret is árnyékolni lehet.Ez a módszer azonban csak akkor használható, ha a lakás előtt kellő térrel rendelkezünk ahhoz, hogy fel lehessen szerelni.7. napvédő ponyva

Napvédő ponyvából létezik olyan, ami csupán az ablakok árnyékolására szolgál.Az árnyékoló ponyva használata igazán akkor gyakori, amikor a nyílászáró előtti teraszt, vagy erkélyt is árnyékolni szeretnénk.
Összefoglaló táblázat az árnyékolási megoldásokról:A cikk a Webkapu CMS rendszer szakértő közreműködésével készült.

LAKBERENDEZÉS
Ilyen az igazi álomiroda, ahol mindenki szívesen dolgozna!
Ilyen az igazi álomiroda, ahol mindenki szívesen dolgozna!
Ismét útjára indult az ingatlanpiac kultikus versenye, Az Év Irodája, amelyre szeptembertől már lehet jelentkezni. A szervező ingatlan.com és iroda.hu előzetesen átfogó felmérést készített, hogy a munkavállalók hol és milyen irodában szeretnének dolgozni. Lássuk az eredményeket!
felugró ablak bezárása
Hasznos információk lakáskeresőknek!

Heti egyszeri hírlevélben értesítjük aktuális lakáspiac helyzetről és alakulásáról.

Név

Email *

Kérem, adja meg nevét és e-mail címét, hogy tájékoztatni tudjuk!
Email címe megadásával hozzájárul, hogy hírleveleket kapjon.

*-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!